skip to Main Content

Vos een begrip in Blaricum vanaf 1886!

Wed B. Vos is opgericht in 1886 en dus een begrip in Blaricum. Het bedrijf verkocht in de beginjaren melk, leem, hout, turf en later ook kolen. Later werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de verkoop van huisbrandolie. Dit werd met tankauto’s uitgereden. Een logische stap was destijds om er een pompstation bij te plaatsen op de locatie aan de Middenweg. Dit werd in 1967 gerealiseerd en vier jaar later ontstond het garagebedrijf erbij. Ondertussen waren de broers en zussen de eigenaar van het bedrijf en droeg het de naam Weduwe B. Vos.

Het jaar 2008 was een pikzwarte bladzijde in de geschiedenis van Vos, een pyromaan stak de boerderij in de brand. Het pand werd weer in oude glorie hersteld en het bedrijf hobbelde weer voort. Niet dat het bedrijf achteruit ging, maar de tijd bij Vos was een beetje stil blijven staan. Hans Vos besloot het rustiger aan te gaan doen en raakte in gesprek met zijn opvolger Maurice Bonke. Maurice ook geen vreemde in Blaricum.

Maurice bevoorraden het tankstation en bediende de klanten van Willem Vos met brandstof en olieprodukten. Een logische stap na de garage is nu ook de verkoop van auto’s.

Back To Top
×Close search
Zoeken